-2.3 C
Zurich
Wednesday, February 8, 2023

Në kullën-muze në Dubovik, ku kitara e Jusufit ruan tingujt e lirisë

Përmes këtij prezantimi modest në shtëpinë kthyer në muze në Dubovik të Deçanit, me rastin e 38 vjetorit të rënies në altarin e lirisë,...

Muzeu i Ali Pashë Tepelenës që “fle” në ishullin e Liqenit të Janinës

Ashtu, siç e himnizuan pashain përmes punimeve personalitete mendore të shekullit të 19-të, ndër ta Bajron, Dyma, Hygo, Gete e të tjerë, ngjashëm vepruan edhe piktorë...

Muzeu Arkeologjik Kombëtar në Tiranë me eksponate që nga koha e gurit

Në vazhdën e vizitave muzeve të ndryshme, së fundmi më 14 Nëntor 2019, vizitova Muzeun Arkeologjik Kombëtar në Tiranë, me që rast mbeta i...

“Prointegra “, për 48 javë prezanton muzetë në trojet etnike dhe jashtë tyre

Gazetari ynë Rexhep Rifati, në një interval prej tre vjetësh, gjatë shtegtimeve të tija ka vizituar mbi 50 muze, ku ka shkrepur foto të...