Shqiponja Isufi: “Në vlugun e përgatitjes së doktoraturës, gjyshërit i vizitova gjashtë herë në...

Sot kur të gjithë bashkëndjejmë me ndarjen nga mesi ynë të shkencëtares së shquar, Shqiponja Isufi, në pamundësi që të marr pjesë në të...

Një pjesë e shpirtit arbëresh në Bernë të Zvicrës!

Me të drejtë është thënë se promovimi i librit të Rexhep Rifatit “Arbëreshët, fotosintezë e shpirtit tim”, solli edhe një pjesë të shpirtit arbëresh...

Hapet shkolla shqipe në Rümlang të Kantonit të Zyrihut

Vazhdojnë sukseset e «Shkollës Shqipe» në Zvicër, nga njëra shkollë te tjetra, nga njëri kanton te tjetri, vazhdon të rritet interesimi i prindërve dhe...

Ornela Radovicka: Vështrim kritik për librin “Arbëreshët – Fotosintezë e shpirtit tim”

Libri, “Arbëreshët - Fotosintezë e shpirtit tim”, është një produkt, i udhëtimeve të autorit Rexhep Rifati  tek ngulimet arbëreshe në territorin e shtetit italian. Libri...

Rritja e premive të arkave shëndetësore 2023 në Zvicër

Sipas regjionit në Zvicër dhe arkës së shëndetësisë ju pak a shumë do të jeni të prekur nga rritja e premive për vitin 2023....

Një mbrëmje libri, kur shpirtrat tanë ishin si dhjetëra ylber

(Përshtypjet e Zonjës Ornela Radovicka nga ceremonia e librit “Arbëreshët fotosintezë e shpirtit tim” të Rexhep Rifatit) I nderuar Mik Rexhepi. Në rradhë të parë Ju...