7 C
Zurich
Wednesday, February 28, 2024

Ornela Radovicka: Arbërishtja neo standarde në kishat arbëreshe

(Një udhëtim empirik, në përkthimet e liturgjisë në gjuhën shqipe në shekuj) Shkruan: Dr. Ornela Radovicka Në këtë udhëtim të shkurtër dua të evidencoj se si...

Piktori Gazmend Freitag, rrezaton jo vetëm në pëlhurë por edhe në jetë

Një pikëtakim në Vjenë me këtë artist tonë të shquar, që prej vitesh jeton në Austri, gjatë orës letrare të Lidhjes së Krijuesve Shqiptarë...

Një mesazh sado i shkurtër për një njeri të madh, përmban sado pak thelbin...

  Ju ka ndodhur ndonjëherë të  bisedoni me ndonjë studiues të letërsisë ku ora biologjike i ka kaluar të 80-tat, dhe ai vazhdon  po me...

Nëse gjuhën tënde ia mëson qoftë edhe një fëmije të vetëm, ajo gjuhë nuk...

Shkruan: Ornela Radovicka Ndërsa hulumtoj botën arbëreshe më vjen ndër mend Shpejtësia me të cilën mijëra gjuhë po shuhen: sipas studiuesve të ndryshëm, të paktën...

Përkrenarja dhe shpata Gjergj Kastriotit Skënderbeut në Vjenë, ngjallin përherë krenari, emocione dhe nostalgji

Më 1 maj , vetëm 5 ditë para 618 vjetorit të lindjes së Gjergj Kastriotit Skënderbeut, krijuesit letrarë nga mërgata, të organizuar në kuadër...

Musa Jupolli: “Jemi në Vjenën mike, që aq shumë mbështeti shqiptarizmin”!   

(Fjala e kryetarit të Lidhjes së Krijuesve Shqiptarë në Mërgatë, në takimin “Pranvera e Vjenës 2023”)    Pas 44 viteve përsëri dal në provim para...