23.7 C
Zurich
Friday, June 2, 2023

Më 30 prill, takimi i radhës i LKSHM,  “Pranvera Vjenës – 2023”

  Në këtë orë letrare, krahas leximit dhe prezantimit të eprave më të reja të autorëve, në cilësinë e mysafirëve marrin pjesë: Prof. Dr. Isak...

Bedri TAHIRI : RRËFIME ARTISTIKE PËR NGJARJE TË PËRJETUARA

Sot LenaGraphic nxori në dritë librin me tregime “KOHPËRFYTJE” të autorit Hazir Mehmetit, për të cilin u përkujdesën Bedri Tahiri (redaktor) Violeta Allmuça (lektore)...

Përurohet libri: Atdhetari i shtigjeve të lirisë – Xhavit Haziri

Të nderuar bashkatdhetarë, miq e dashamirë, ftoheni të vini për përurimin e librit monografik “Atdhetari i shtigjeve të lirisë - Xhavit Haziri”, të autorit...

Gjurmët ilire edhe në Austri (pllakë ilire që vërteton banimin ilir në vitet 900-300...

Diku në një vend në Austri nga arkeologët austriak u gjind një pllakë që në gjuhën gjermane shkruhej: "Vendbanim ilir ne vitet 900-300 (para Krishtit),...

Hazir MEHMETI: NAIM FRASHËRI NË AUSTRI, POEZI  DHE SHKRIME TJERA

        “Apostull i Shqiptarizmës”.  Naim Frashëri evokoi të kaluarën historike të shqiptarëve, poetizoi jetën në gjirin e natyrës dhe bukuritë e vendlindjes...          Vjenë,...

Hazir MEHMETI : LIBRI “PRANVERË E HELMUAR”, NJË DËSHMI GJENOCIDI SISTEMATIK NGA SERBIA NË...

        Kjo vepër dokumentare së shpejti do jetë edhe në gjuhën angleze.        Hyrje... Qysh në bankat e klasës së parë...