23.7 C
Zurich
Friday, June 2, 2023

“Zana e Shën Martinit” e Muharrem Blakajt promovohet edhe në Bernhardzell të Zvicrës

Bernhardzell, e shtunë 21 janar 2023 Në praninë e një numri të konsiderueshëm mbështetësish të artit dhe kulturës shqiptare në lokalet e Shoqatës Shqiptare “Sharri”...

Emri dhe libri i Enver Robellit, mblodhi elitën shqiptare në Cyrih

Prej vitesh në bibliotekën ““Pestalozzi” në Hardaun të Cyrihut nuk mbahet mend një auditor figurash të shquara  shqiptare, përfshi edhe vet autorin e librit,...

Tri ditë në Skandinavi me mërgimtarët tanë, tejet dinamik, integrues e veprues

Gjatë kësaj kohe me ekipin në përbërje të shkrimtarit Hazir Mehmeti dhe biologut Shenasi Aliut, që më parë kishim vizituar Kalabrinë e Sicilisë, në...

Dr. Ornela Radovicka: Studiues austriakë e shqiptarë në Austri

  Shkruan Dr. Ornela Radovicka SkedaTitulli;  Studiues austriakë e shqiptarë në Austri Autor: Hazir Mehmeti Botimi i dytë Prishtinë 1921 Ndërsa shfleton këtë libër, përjeton  menjëherë një mini enciklopedi ...

NËNË KADA – VUAJTJA DHE SAKRIFICA E SAJ!

Me rastin e promovimit të librit “Zana e Shën Martinit” të romancierit Muharrem Blakaj, biologu Shenasi Aliu në shkrimin e tij veçmas u përqendrua...

Kanunet shqiptare, një thesar i rrallë në bibliotekën arbëreshe të Antonio Belluscit

Sa herë që gjendem në Bibliotekën Internacionale Arbëreshe «A. Bellusci» në Frasnitë të Kalabrisë, objektivi sikur “zbulon” libra të reja apo shumë të veçanta...