25.2 C
Zurich
Saturday, August 13, 2022

Festivali LensFest Kosovo u përmbyll me shumë sukses në qytetin e Ferizajt

Për tri ditë me radhë në Ferizaj, sa zgjati edicioni i dytë i këtij manifestimi të fotografisë,  që e ndoqën mbi 30 pjesëmarrës të...

Piktura L’Albanaise në Muzeun e Brooklyn-it

Pamja, kultura dhe tradita shqiptare ndër vite s’kishte si të mos u binte në sy edhe artistëve të huaj. Piktori i famshëm francez Jean...

Zonja Erika Camaj, një fisnike që edhe pas 30 vjetësh hap derën për adhuruesit...

Vetëm pasi kishim kaluar mbi 500 kilometra me makinë nga Cyrihu deri në   fshatin e vogël gjerman Lenggries, kuptova se kishim arrit në shtëpinë...

Deçanasi që në moshën 70 vjeçare u bë piktor

Në moshë të re Afrim Latajt iu desh që të punonte për ta mbajtur familjen pasi që kushtet e vështira ekonomike ia pamundësuan atij...

Shqip përmes artit

Në kohën kur fjalët zhduken, arti flet. Tekstet e këngëve shumë të njohura dhe të dashura për mbarë shqiptarët, mund t’i shihni të gërshëtuara në...