22.1 C
Zurich
Sunday, June 4, 2023

OBELISKU I THYER – Tregim nga Bedri TAHIRI

Nёse nё letёrsi nuk hyn dhe jeta jote, atёherё ti nuk di ç’tё shkruash. Dritёro Agolli Kolona e gjatë e motorizuar me mbi dyqind automjete: tanke, autoblinda,...

Liber Emini, një krijuese e re nga Kumanova me hapat e parë në prozë

  Gjatë panairit të librit “Diaspora 2022” në Uster të Zvicrës, takuam krijues të shumtë nga mërgata e trojet shqiptare, por ajo që na tërhoqi...

Panairi i librit në oborrin e kështjellës Cressier të Neuchâtel, me 11 qershor 2022

Të shtunën me 11 qershor, nga shtëpia botuese i-liredition organizohet edicioni i parë i panairit të librit «Salon du livre au château» në oborrin...

Imri Musliu : 234 anekdota      

  Shumë muaj më pare, autori m’i dërgoi këto anekdota në trajtë elektronike, kurse para disa ditësh, më dhuroi edhe librin e printuar. Tani munda...

Imri MUSLIU: 78 ditë ankth dhe shpresë

Copëza nga Ditari E lexova këtë libër të Iiri Musliut, jo si librat e tjerë, ngadalë ngadalë, por “me një frymë”. Padyshim kisha përpara një...

Prend BUZHALA: JETA E PËRJETUAR SI REALITET HUMORISTIK E SATIRIK

(Ismet Krasniq: komedia “Kryetar e jo mahi”, Prishtinë 2022) Ismet Krasniqi, duke e ribotuar komedinë satirike “Kryetar, e jo mahi”, dëshiron ta përcjellë edhe...