7.2 C
Zurich
Thursday, February 29, 2024

Në 535 vjetorin e themelimit, vjen mesazhi i bashkiakut të Horës ë Arbëreshevet

  Bashkiaku Rossario Petta, pasi potencon datën e themelimit : 30 gusht 1488 - 30 gusht 2023, duke shtuar se pasuria kulturore e ne arbëreshëve...

Shqiptareja shofere autobusi në Itali

Në një botë ideale, historia e Bukurie Voka, një 37-vjeçare shqiptare nga qyteti i vogël i Kavajës që ndodhet disa kilometra nga Durrësi, do...

Në Katundin e Diogardit, që rrjedh nga një familje ushtarake e Skënderbeut

Në momentin kur ish- kongresisti amerikan Xhozef DioGuardi (Joseph J. DioGuardi), Kryetar i Ligës Shqiptaro-Amerikane, po e viziton Kosovën, po ju prezantoj qendrën e...

Dr. Ornela Radovicka : Ku ndodhet një arbëresh, aty është një Arbëri!!!

Në Piemonte ndodhen 10.000 arbërsh, dhe Ligji 48299  atje po zhduk një popull dhe jo një etni! Kjo s’duhet të ndodh kurrë!!!!  Arbëreshët në  Piemonte,...

Protestë në Itali, shqiptarët kërkojnë njohjen e pensioneve

Emigrantët shqiptarë që jetojnë e punojnë në vendin fqinj Itali kanë protestuar para ambasadës italiane. Ata i kërkojnë qeverisë të përshpejtojë procedurat për të...

Dr.Ornela Radovicka: Arkitektura arbëreshe dhe mjeshtrat e Pallatit Gravino, Napoli  

                         (Atanasio Pizzi Arch. Basile)  Fakulteti i Arkitekturës i Universitetit Federico II,ka selinë e saj historike në Palazzo Gravina në Napoli. Pikërisht këtu në këtë...