19.5 C
Zurich
Tuesday, June 28, 2022

Në Shkup, Prishtinë e Tiranë: kauza e Hasan Prishtinës përmes një ekspozite

Brenda dy ditësh në tri kryeqytete, aty ku veproi me tërë qenien prej një patrioti e burrështetasi, personaliteti Hasan Prishtina, po me logen e...

Afrim Nevzadi – përsëri Top fotograf i javës në hellozurich.ch, më i votuari

"Münsterbrücke dhe bora e parë në Cyrih" ishte fotografia e javës në portalin https://www.hellozurich.ch. Kjo ishte shkrepja e fotografit të pasionuar shqiptar Afrim Nevzadi...

Kundisa apo Contessa Entellina, ngulimi më i vjetër arbëresh, ku migrimi po e zbeh...

Ditën e dytë të vizitës sonë në mesin e katundeve arbëreshe në Sicili, më 15 Nëntor 2021, me ekipin e "prointegrës " vizituam ngulimin...

Gëzuar 87 vjetorin, At Antonio, Ty që në Departamentin amerikan i dole zot Kosovës!

Sot në ditëlindjen Tënde të 87- të, nuk kemi si mos të nderojmë vëlla, Antonio Belushi Bellusci), Ty që për ne shqiptarët kudo që...

Vina një qytezë arbëreshe, ku veshjet e grave shquhet me elemente arkaike  ilire

Në rrugëtimin tim të fundit në Kalabri dhe provincat tjera ( 21-25 Gusht 2021), për herë të parë vizitova 13 bashki, gjegjësisht katunde e...

Rruga e qumështit, fotografuar nga fotografi Afrim Nevzadi në lartësi mbidetare 1948 metra

Nuk e dija se ekzistojnë orë të caktuara dhe emërtime të veçanta për nxjerrjen e fotografive në kohë të ndryshme. Falë fotografit Afrim Nevzadi...