Mattia Lento kandidat në zgjedhjet e 25 shtatorit 2022 për Parlamentin e Italisë

Në krahasim me Kosovën dhe Shqipërinë që gjithashtu kanë një diasporë të madhe, Italia sikur edhe disa vende tjera të BE-së kanë të rregulluar...

U mbajt Konferenca e parë e realizuar nga Lidhja e mjekëve shqiptarë në Zvicër...

Më datën 21.05.2022 në Mynhen të Gjermanisë u mbajt Konferenca e parë e organizuar nga Lidhja e mjekëve shqiptarë në Zvicër dhe Shoqata e...

Kompozitori ferizajas që me punën e tij krijuese, bëri emër në Kosovë e diasporë

  Sot e ka ditëlindjen një nga personalitetet e shquara të artit dhe kulturës ferizajase në mërgim, Ramadan Ramadani, i cili ndonëse jeton në Gjermani,...

Kryetari i Shoqatës Pavarësia në Stuttgart me një mesazh për gjuhën shqipe

Shoqata „Pavarësia“ që vepron në Stuttgart tash e sa kohë kujdeset për ruajtjen e vlerave kulturore kombëtare. “Më shumë kulturë shqiptare në Stuttgart“ është...

Pse presidenti gjerman ‘nuk është i mirëpritur’ në Ukrainë?

Presidentët e Polonisë dhe të shteteve baltike po vizitojnë Kievin për bisedime me homologun e tyre ukrainas, Volodymyr Zelensky. Por, siç kanë raportuar mediat e...

Çlirim Hoxha nderohet me çmimin Skënderbeu

Shoqata Kulturore – Humanitare Shqiptaro – Gjermane ‘Gjergj Kastrioti Skënderbeu’, në Simpoziumin e parë në Mynih me temën ‘Studime Europiane mbi Gjuhën, Kulturën dhe...