13.8 C
Zurich
Wednesday, September 22, 2021

Mentor Thaqi: EDHE DHIMBJA E KA HIJESHINË E SAJ

Pak ditë më parë nga mesi ynë, u nda poeti-shkrimtari, atdhetari, veprimtari e paepur, njeriun e artit dhe kulturës, Fran J. Tanushi, duke lënë...

Garrafa apo Caraffa, qytet arbëresh nga mund të admironi Detin Jon dhe Tirren

  Si edhe çdo të hëne edhe sot, portali ynë prointegra.ch vazhdon me prezantimin e ngulimeve arbëreshe. Ndaj edhe sot nga vizita ime e fundit...

Hapet Shkolla Shqipe në Wittigkofen të qytetit të Bernit!

Shkolla Shqipe në Zvicër vazhdon hapjen e pikave të reja shkollore. Pas hapjes së dhjetëra shkollave në vitin e kaluar shkollor suksesshëm vazhdohet edhe...

30 vjet punë e përpjekje për ruajtjen e shqipes në një kanton zviceran

  Pasditën e së shtunes, në bibliotekën Hardau të Cyrihut u promovua libri autorit, Dr Vaxhid Sejdiu: “Shkolla shqipe në Kantonin e St. Gallenit –...

Gruaja shkruan për burrin dëshmor

(Rreth librit “Agim i një jete pa perëndim”) Lufta më e fundit (1998-1999) për çlirim në Kosovë, kurorëzoi përpjekjet 87 vjeçare të bashkatdhetarëve tanë atje...

Sot në Bibliotekën Hardau të Cyrhut promobohet libri i Vaxhid Sejdiut

Në organizim të Shkollës Shqipe sot në PBZ Bibliothek Hardau, Zürich, nga ora 18-19 bëhet promovimi i librit të Dr. Vaxhid Sejdiut : “...

Muze

Vina një qytezë arbëreshe, ku veshjet e grave shquhet me elemente arkaike  ilire

Në rrugëtimin tim të fundit në Kalabri dhe provincat tjera ( 21-25 Gusht 2021), për herë të parë vizitova 13 bashki, gjegjësisht katunde e...

Në Kukel, nderime poetit Mjedja, autorit të vargjeve profetike me vlera antologjike

  Ekipi i Platformës “Prointegra.ch”, në vazhdën e vizitave trojeve shqiptare bëri edhe një vizitë në Kukel të Bushatit të Shkodrës, meqë rasti vizitoi Qendrën...

Shën Pali Arbëresh, ku bashkëjetohet me gjuhën e traditat e të parëve

Këtë fillim javë në kuadër të prezantimeve lokaliteteve arbëreshe ju njoftojmë me Shën Palin Arbëresh apo it: San Paolo Albanese, një fshat dhe komunë...

Postimet e Fundit

Nga LKSH Austri: konkurs letrar për prozë e poezi

LIDHJA E SHKRIMTARËVE DHE KRIJUESVE SHQIPTARË NË AUSTRI “ALEKSANDËR MOISIU“ Shpall konkurs letrar për prozë e poezi Kushtet e pjesëmarrjes në konkurs: Të jetë krijues që jeton...

Bedri TAHIRI: MË E SHTRENJTË ËSHTË LIRIA SE JETA

                      (Të pandarë deri në përjetësi)  Luftë...luftë...luftë...dhe prapë luftë. Një emër që denbabaden na përcolli nëpër...

Zangarona apo Xingarona, ngulim arbëresh që ka harruar shqipen  

Si çdo të hëne edhe këtë fillim javë me një fshat arbëresh. Kësaj radhe me katundin Zangarona apo në gjuhën arbëreshe: Xingarona, ishte po...

Zgjedhja e Editorit

18 shtator 2021: Demonstratë në Bernë kundër diskriminimit edhe me të madh të grave!

Gratë edhe më tej marrin rreth një të tretat (1/3) më pak pension se sa burrat. Megjithatë parlamenti donë të ngritë moshën e pensionit...

TANI EDHE NËSE NUK KENI SIMPTOMA: TESTOHUNI PAS PUSHIMEVE.

TANI EDHE NËSE NUK KENI SIMPTOMA: TESTOHUNI PAS PUSHIMEVE. Falas në të gjitha pikat e testimit Edhe nëse nuk keni simptoma, ju mund ta mbartni vetë koronavirusin...

Kuzhina

  Në një konferencë për shtyp mbajtur më 6 Nëntor 2020, në Lindau të Kantonit të Cyrihut, u promovua djathë i ri me shije tradicionale...

Magjet muzeale, relikte me vlerë të trashëgimisë kombëtare 

  Gjatë udhëtimeve të mija nëpër muze dhe kullat shqiptare,përmes objektivit fiksova edhe disa nga magjet tona, që ruhen si relikte të së kaluarës, por...

Ylber Bibaj, kuzhinier i shquar në njërin nga restorantet më reprezentative të Cyrihut

Ky kuzhinier me prejardhje nga Ferizaj, që nga viti 2013 punon në Restorantin vegjetarian HILTL AG në Cyrih, që njihet si ndër më të...