18 C
Zurich
Tuesday, June 28, 2022

Blerim Rrecaj: Vetëshkrepje

(PA)MUNDËSI Realitetin e mbrapshtë E mora e ktheva përmbys PËRSHKËLLIMA PIKËLLIMI Një jave që kaloi Ditëve të saj U vura vetëm titujt Një muaji që kaloi Ditëve të tij Jetova si i mpirë Dhe...

Poezi: Zgjohemi nga varret ne përsëri…

Zgjohemi nga varret ne përsëri... M’humbi mendja nga gjumi i rëndë, për ca kohë s’pash askënd! M’trokiti diçka shpejt n’vrap, përmes ëndrrimeve mendjam’erdhi prapë! M’erdhi porosi e t’përjetësuarve, veni drejtësi...

Kjo është poezia fituese në konkursin ‘Frazat më të bukura të dashurisë’

Një ditë do t’më tregosh... Një ditë do t’më tregosh historinë tënde, lotët që ke derdhur dhe puthjen e parë, dashurinë e përjetshme, apo nostalgjinë për shtigjet e...

Sali Bashota ndanë me lexuesit poezitë të shkruara 23 vite më parë

Profesori Universitar ka ndarë me lexuesit poezitë e tij të botuara njëzet e tri vite më parë. Këto poezi janë shkruar para njëzet e tre...

Arbër Ahmetaj: Fryu erë e Buenës

(Poezia e cila nga juria e Shkshz-së fitoi Çmimin « Penda e artë-Martin Camaj 2022 »)   Fryu erë e Buenës e i zgjoi burrat nga...

Ramë Oraca : PËR TY

( Çmimi i parë “Martin Camaj” SHKSH në Zvicër) si në gjysmëndërr më erdhe nga fundjeta e qullur me llohë shiu të turbullt lëshove rrënjë si guri...