6.7 C
Zurich
Wednesday, February 28, 2024

Sot 35 vite nga demostratat e gushtit të vitit 1988 në Kumanovë

Sot, 35 vite nga demostratat e para për shkollim në gjuhën shqipe në Kumanovë! Demostrata e 29 gushtit ishin demostratat e para për shkollim në...

Aftësitë gjuhësore arsimore si parakusht për një karrierë të suksesshme

Nga Naxhi Selimi Që kur adoleshentët zviceranë arritën rezultate shumë modeste në testin e parë ndërkombëtar PISA në vitin 2000, merrem intensivisht me gjuhën arsimore...

“Për Universitet, për dituri”. Këta janë nënat tona…Kush ishte Drita Bajrami Saiti?

Kjo ishte z. Drita Bajrami Saiti një vajzë nga fshati Llojan i komunës së Likovës. Ishte një vajzë që kishte një prejardhje nga...

Qendra Kulturore “Migjeni” në Suedi – Ambasadore e shqiptarëve në mërgatë

Qendra Kulturore "Migjeni" në Suedi, në mbështetje të vazhdueshme të shqiptareve brenda dhe jashtë vendit, (Ambasadore e shqiptarëve në mërgatë) Qendra Kulturore Shqiptare “Migjeni” në...

Një punë e shkëlqyer në shërbim të gjuhës dhe kulturës shqiptare në Zvicër

Isuf Ismaili: Një punë  e shkëlqyer në shërbim të gjuhës dhe kulturës shqiptare në Zvicër Si gjithmonë edhe para dy ditësh, Ambasada e Republikës së...

Festë në Panairin e Librit në Torino

Festë në Panairin e Librit në Torino Angazhimi i përbashkët, ai institucional (Ministria  e Kulturës, Ministria e Arsimit, Qendra e Botimeve për Diasporën, Konsullata e...