“Zana e Shën Martinit” e Muharrem Blakajt promovohet edhe në Bernhardzell të Zvicrës

Bernhardzell, e shtunë 21 janar 2023 Në praninë e një numri të konsiderueshëm mbështetësish të artit dhe kulturës shqiptare në lokalet e Shoqatës Shqiptare “Sharri”...

Emri dhe libri i Enver Robellit, mblodhi elitën shqiptare në Cyrih

Prej vitesh në bibliotekën ““Pestalozzi” në Hardaun të Cyrihut nuk mbahet mend një auditor figurash të shquara  shqiptare, përfshi edhe vet autorin e librit,...

Tri ditë në Skandinavi me mërgimtarët tanë, tejet dinamik, integrues e veprues

Gjatë kësaj kohe me ekipin në përbërje të shkrimtarit Hazir Mehmeti dhe biologut Shenasi Aliut, që më parë kishim vizituar Kalabrinë e Sicilisë, në...

Dr. Ornela Radovicka: Studiues austriakë e shqiptarë në Austri

  Shkruan Dr. Ornela Radovicka SkedaTitulli;  Studiues austriakë e shqiptarë në Austri Autor: Hazir Mehmeti Botimi i dytë Prishtinë 1921 Ndërsa shfleton këtë libër, përjeton  menjëherë një mini enciklopedi ...

Në Malme të Suedisë u promovua libri “Pranverë e helmuar” e Hazir Mehmetit

Në kuadër të “Flakës së Janarit” dhe “Ditës së gjenocidit”, në  ambientet e Lidhjes së Shoqatave Shqiptare "Iliria" në Malme u bë promovimi i...

Njoftim për promovim libri

Një libër për të gjithë, një promovim për të gjithë Të shtunën, më datën 21 janar 2023, duke filluar nga ora 14:00, në Zürich do...