Mbi 300 artistë shqiptarë “pushtojnë” Malësinë e Madhe

Pas përgatitjeve disa mujore, në organizim të SHKA “Rapsha” të Malësisë së Madhe, mbrëmë në një ambient mëse impozant, buzë liqenit të Shkodrës filloi...

Sot në Vitojë të Malësisë, fillon edicioni 6-të i Festivalit “Rapsha 2022” me  24...

  Në këtë edicion të VI të Festivalit Mbarëkombëtar të Folklorit “Rapsha 2022” – Malësi e Madhe , ndër më të organizuarit në trojet shqiptare,...

Nga 19-21 gusht, Festivali Mbarëkombëtar i Folklorit “Rapsha 2022”- Malësia e Madhe  

Agjenda e sivjetme verore në trojet shqiptare do të jetë e përmbushur me shumë manifestime dhe ngjarje kulturore, për çka portali ynë prointegra.ch do...

AKV “Kastriotët” Ferizaj- 55 vjet në shërbim të muzikës së mirëfilltë shqiptare   

  Në ditën e djeshme u mbushën 55 vjet (18 Qershor 1967 )  nga themelimi i këtij ansambli me renome i cili do ta afirmojë...

“Vatra” e Zvicrës, tash rrezaton edhe brenda kornizave të një monografie mbresëlënëse

Gazetari dhe publicisti Xhevdet Kallaba përmes botimit të tij më të ri “Çerekshekulli i Ansamblit VATRA në Bylah”, ka arrit me shumë sukses të...

Përurimi i librit ‘Çesk Zadeja në muzikën shqiptare’

Për nder të lindjes së kompozitorit Çesk Zadesë më 8 qershor, Akademia e Shkencave dhe e Arteve të Kosovës, së bashku me Akademinë e...