23.7 C
Zurich
Friday, June 2, 2023

Madhështore! Kjo vajzë nga Kosova shpallet më inteligjentja në Gjermani

Kjo është Gerta Miftari nga Kosova që jeton në Gjermani. 16-vjeçarja u shpall me intelegjencë më të lartë nga Ministria e Arsimit në Gjermani....

Gjuhën standarde shqipe ta përvetësojmë e ta duam shumë

Profesor dr. Eroll Sejdiu: Gjuhën standarde shqipe ta përvetësojmë e ta duam shumë Në qoftë se standardizimi i gjuhës shqipe është bërë në kohën e...

7 MARSI – DITA E MËSUESIT, DITA E SHKOLLËS SHQIPE E DRITËS DHE DITURISË

7 MARSI – DITA E MËSUESIT, DITA E SHKOLLËS SHQIPE E DRITËS DHE DITURISË Pas gjithë veprimtarisë së shquar atdhetare e kulturore, lidhjeve të natyrshme...

Si funksionon Dega e Albanologjisë në Kozencë në kuadër të Universitetit të Kalabrisë?

  Gjatë vizitës në Kalabri, më 24 Nëntor 2022, me shoqëruesit në kuadër të Platformës “prointegra.ch”, i bëmë një vizitë Degës së Albanologjisë në Kozencë...

Profesor Altimari: “Shqipja ishte gjuhë zyrtare e Vatikanit bashkë me greqishten e latinishten”

   Këtë na e deklaroi Profesor Francesco Altimarit, drejtues i Katedrës së Gjuhës dhe Letërsisë Shqipe në Universitetin e Kalabrisë në Kozencë, ( gjatë vizitës...

Në Uzwil përmes një programi simpatik festiv shënohet Dita e Flamurit

Uzwil, e diel 11 dhjetor 2022, nën tingujt e Himnit të Flamurit u bë hapja e manifestimit historiko - kulturor, kushtuar 28 Nëntorit 1912...