Torte me Mana(Himberen)

Torte me Mana(Himberen)

 

Përbërësit:

Keksa Petit Beurre

1 litër Qumësht
1 ve
7 lugë griz
një puding vanille
1 gotë e ujit sheqer.

500gr  mana të ngrira
një gjysmë gote e qajit sirup i manave
dhe nëse e doni më të ëmbël mund ti hidhni sheqer pluhur.

 

Mënyra e përgatitjes:

Radhiten keksat në enën që e përgatisim ëmbëlsirën. Qumshtin me të gjithë përbërësit tjerë i bëjmë bashkë dhe i ziejmë, deri sa të trashet masa. Pastaj ngadalë e hedhim masen mbi keksat.

Manat me sirupin i zijmë pak, deri sa të trashet pak lëngu. Por nëse mbetet lëngu i hollë, mund ti shtoni një lugë niseshte.

Është shumë e shijshme dhe bëhet shumë shpejt.