Hani vaktin tuaj në këtë mënyrë për të reduktuar rritjen e sheqerit në gjak

Njerëzit që duan të ulin sheqerin në gjak ose të anashkalojnë kërcimet e tij të papritura, zakonisht heqin dorë nga disa ushqime ose ulin ndjeshëm konsumimin e tyre.

Megjithatë, ekziston një teknikë që mund të bëni që kërkon zero kufizime ushqimore: hani vaktin tuaj në një kohë të caktuar.

Shkenca tregon se nëse i hani përbërësit e një vakti në një kohë të caktuar, mund të reduktoni rritjen e glukozës në vakt me 75%.

Pra, ju hani saktësisht të njëjtin ushqim, por keni shumë më pak pasoja për trupin tuaj, transmeton Telegrafi.

Rendi ideal është si më poshtë:

– Perimet janë të parat
– Proteinat dhe yndyrat vijnë të dytat
– Niseshteja dhe sheqernat vijnë të fundit.

Pyesni veten se si duket kjo në praktikë?

Le të themi se keni një racion salmon, spinaq dhe oriz të kafenjtë për një vakt, me një copë tortë për desert. Sipas kësaj teorie, fillimisht do të hani spinaq, pastaj salmon, më pas oriz dhe në fund ëmbëlsirë.

Nëse jeni në restorant, mos hani bukë që merrni para vaktit.

Njerëzit që hanë bukë me stomakun bosh bëjnë një kërcim të madh të glukozës. Kjo nuk do të thotë që duhet të anashkaloni shportën e bukës – nëse jeni duke pritur të hani bukë me proteina, yndyra dhe perime, do të keni një përgjigje shumë më të qëndrueshme ndaj glukozës.

Mbani mend: pijet me sheqer si çaji i ëmbëlsuar mund të ndikojnë gjithashtu në sheqerin në gjak. Pra, nëse doni të shtoni një pije të ëmbël në vaktin tuaj, sigurohuni që ta pini në fund me një ëmbëlsirë dhe jo më parë. Kjo përfshin edhe ëmbëltuesit. /Telegrafi/