Embëlsirë në formë të akullores

Embelsire kornet me mbushje vanilje. Pergatitja: - Brumi i gatshem i fletezuar pritet ne shirita rreth 7cm dhe me to i mbeshtjellim format e konit. I...

Llokuma për këtë vikend!

Nje recete tradicionale, ta ruani që ta përgatisni këtë vikend. Llokumat janë njëri nga ushqimet më të preferuara të familjeve tona, e në vecanti...

Shoqëroje këtë vikend me pogaqe

Vikendi në familjet tona gjithmonë karakterizohet me tryeza të pasura me ushqime tradicionale, e në vecanti brumëra. Njëra nga këto gatime të vikendit është...

Dreka sot, speca të mbushur

Tava e specave të mbushur është një tavë që thuhet të përgatitet më shumë në rrethin e Anamoravës, por që përdoret jashtëzakonisht nga të...

Si të përgatisni tavë elbasani

Tava e Elbasanit, është njëri nga ushqimet tona tradicionale mjaft të shijshme dhe shumë të përdorshme. Mund të gatuhet me mish qingji, mish viqi,...

Kafeja, pija më e konsumuar në botë

Kafeja është njëra ndër pijet më të konsumuara në të gjithë botën. Fillimisht ka filluar të konsumohej në shek.IX, në një krahinë në Etipo...