Ekspozita e Fotografisë së Jetës Egër në New York

Kapja e jetës së egër!

Jetmir Troshani

Jemi të emocionuar për të njoftuar ekspozitën e ardhshme të Fotografisë së jetës egër në New York City më 29 shtator 2023. Ekspozita është dedikuar fotografëve të talentuar nga Wildlife World Photographers, me qëllim promovimin e perspektivave dhe teknikave së tyre unike për një audiencë globale. Tema e ekspozitës thekson bukurinë dhe diversitetin e jetës së egër në të gjithë globin. Ekspozita do të paraqesë punën e 20 fotografëve. Nga habitate madhështore deri te portretet intime të kafshëve, fotografitë do të prekin zemrat dhe mendjet e vizitorëve. Çdo fotografi është një dëshmi për aftësinë dhe artin e fotografëve, duke pasqyruar pasionin dhe përkushtimin e tyre për të shkrepur esencën e jetës së egër.

Ekspozita do të realizohet në zemër të Long Island City, New York, konkretisht në LaGuardia Community College. Kuruar me kujdes, vendi ofron një mjedis që plotëson subjektet e fotografuara, duke lartësuar përvojën e vizitorit. Ndriçimi special dhe ambienti janë aranzhuar për të krijuar një udhëtim vizual të ndërlidhur, duke lejuar të ftuarit të ndihen sikur janë duke shëtitur në habitate natyrore të paraqitura në fotografi.

Qëllimi ynë nuk është vetëm të ekspozojmë fotografi të bukura, por edhe të frymëzojmë reflektim mbi ekuilibrin e brishtë të natyrës dhe rolin e njerëzimit në konservim. Besojmë se përmes kësaj ekspozite, vizitorët do të çmojnë vlerën e jetës së egër dhe rëndësinë e përpjekjeve për konservim.

Duke paraqitur bukurinë e fotografisë së jetës së egër, shpresojmë të frymëzojmë vizitorët të bëhen avokatë për mbrojtjen e saj. Programe edukative dhe shoqërime të udhëzuara do të jenë të disponoheshe për të thelluar kuptimin e subjekteve të portretizuara dhe teknikave të përdorura nga fotografët.

Jemi krenarë që realizuam këtë ekspozite dhe ftojmë entuziastët e fotografisë, dashamirët e natyrës dhe mendjet të na bashkohen në festimin e arritjeve artistike të këtyre individëve të talentuar. Bashkohuni me ne këtë vjeshtë në New York City dhe merrni pjesë në një përvojë që kalon mbi vlerësimin vizual të thjeshtë. Thellohuni në artin e fotografisë së jetës egër dhe merrni një ndjenjë të rinovuar dhe përgjegjësisë ndaj mrekullive natyrore të planetit tonë. Kjo ekspozitë është një mundësi për të lidhur me individë me mendime të ngjashme dhe për të angazhuar në dialog të gjërë rreth mjedisit.

Le të festojmë së bashku artin e fotografisë së jetës egër dhe të bëjmë një ndryshim në mënyrën se si e perceptojmë dhe mbrojmë natyrën.