Dobitë shëndetësore që ofron Yoga

Sot mund të shohim shumë njerëz që në përditshmëri merren me yoga. Arsyeja qëndron te përfitimet shëndetësore që ajo ka. Yoga përfshin nje pako të veçantë të dobive shëndetësore si: krijimin e forcës, përmirësimin e funksionit të zemrës e mushkërive, si dhe përmirësimin e shëndetit mendor.

Duke bërë yoga zgjatja e muskujve ndryshon përmbajtjen e tyre të sasisë së ujit duke i bërë ato më elastike. Me kalimin e kohës gjatë zgjatjeve stimulohen qelizat që rigjenerojnë kolagjen dhe ndërtimin e muskujve më të fortë.

Përzierja e yoga-s me ushtrime fizike dhe frymëmarrje të kontrolluar janë dobi e madhe për sëmundjet e mushkërive siç është astma apo bronkiti kronik. Yoga stimulon qarkullimin e oksigjenit, gjë që ndihmon personat me muskuj të dobët të zemrës dhe gjithashtu ul tensionin e gjakut dhe redukton rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare.

Yoga largon simptomat e depresionit, ankthit, stresit sikurse edhe medititmi. Hulumtimet shkencore për dobitë që yoga ka vazhdojnë ende, dhe priten të dhëna më të detajuara në faktin se si ndikon yoga në parandalimin e sëmundjeve tjera.