Mentor Thaqi: NUK VRITET PËRMENDORJA

Jo sall dorë e ligë e zezë,

vret natën o Heroi im,

sepse nata ka lënë vegzë,

t´vritet n´terr, t´qahet n´agim!

Por që vrasja bëhet brënda,

edhe busteve iu zënë prita,

jo aq nga mllefi sa nga ëndja,

që t´flet terri dhe jo drita!

Dhe kuj tjetër pos një Kolosi,

Mit´hat Frashërit, nj´atij burrështeti,

që me jetë të tij vulosi:

– Kombit i duhet dinjiteti!

Halë në sy ishte shtatorja,

për kuislingë e për qyqarë,

por nuk vritet, jo përmendorja,

e mbanë në zemër çdo shqiptarë!

Mentor Thaqi

23 Dhjetor 2022