4.3 C
Zurich
Wednesday, March 3, 2021

Ansambli që madhështinë e melosit shqiptar e barti ndër kontinente

  Ansambli i Këngëve dhe Valleve Popullore, apo Ansambli Shtetëror i Shqipërisë, është prezantimi i radhës për këtë fundjavë në portalit tonë prointegra.ch. AKVP apo...

Shqiptarët në Britani festuan 13-vjetorin e Pavarësisë së Kosovës

   Përmes një manifestimi virtual, përveç përfaqësuesve të të dy shteteve tona në Britani – znj. Arrita Gjakova e Ngarkuar me Punë në Ambasadën e...

SHPËRNGULJET NË TURQI NË VITET 1912 – 1920

Në vazhdimin e sotëm të librit të Qamil Bytyçit “Shqiptarët e Harruar në Turqi”, po japim shpërnguljet e shqiptarëve në vitet 1912-1920, ku veçuam...

KOSOVA E GATSHME PËR TA SHKRUAR NJË FAQE TË RE NË HISTORINË E SAJ

Radio televizioni zviceran për Kosovën: Më pak se një vit e gjysmë pas zgjedhjeve të fundit, këtë të diele në Kosovë, do të zhvillohen...

Akkv “SHOTA”, që prezanton denjësisht Kosovën në anë të ndryshme të globit

  Këtë fundjavë “prointegra”, prezanton Ansamblin Kombëtar të Këngëve dhe Valleve "SHOTA", themeluar më 30 shtator 1950, i cili përkundër shumë sfidave e pengesave nga...

Gazeta historike e Kosovës Rilindja nisi të dalë para 76 viteve

-Numri i parë i gazetës tradicionale të Kosovës Rilindja me datë 12 Shkurt 1945 i botuar në Prizren, që kishte katër faqe, u radhit...

Muze

Sot në 122 vjetor, kujtojmë Kuvendit të Lidhjes së Pejës në krye me Haxhi...

Pikërisht 122 vjet më parë, më 23 janar 1899 nën kërcënime të reja për tokat shqiptare, në Pejë u mblodh një kuvend me 500 pjesëmarrës nga vilajetet...

Me muzeun arkeologjik të Korçës, prointgra përmbyll vitin me 48 muze shqiptare

Ndonëse është amortizuar në masë, ky muze që është ndërtuar në vitin 1985 brenda tij ruan plot 1.200 objekte, të cilat datojnë prej epokës...

Shtëpia muzeale e Filip Shirokës në Shkodër, josh me stil e traditë  

Pas zhgënjimeve që përjetova tek shtëpitë e figurave të shquara kombëtare në pjesë të ndryshme të Shqipërisë, sidomos me shtëpinë e vëllezërve Frashëri në...

Postimet e Fundit

Vjosa Osmani në Zvicër: “Dashurinë e juaj për Kosovën, do t`a kthejmë në partneritet...

  Ushtruesja a e detyrës së Presidentit të Kosovës, Vjosa Osmani, me ftesë të Parlamentit Zviceran po qëndron në vizitë dy ditore në shtetin helvetik...

Kujtojmë Beslidhjen e Lezhës në 577 vjetorin e saj

Nga burimet historike mësojmë se Besëlidhja e Lezhës u mblodh më 2 mars 1444, në Katedralen e Shën Nikollës, në Lezhë. Qëllimet e këtij...

Musa Jupolli: ANI I ILIRISHTEVE i Prend Buzhalës

  (Prend BUZHALA: ANI I ILIRISHTEVE, poezi, botoi Lena, Prishtinë 2020) Jetësimi i një vepre, arti për artin, vlera e kritikës Barthes thot: Jemi larg t’i dhëmë...

Zgjedhja e Editorit

Arber Bullakaj u zgjodh në organin më të lartë drejtues të PS Zvicër

NJOFTIM PËR MEDIA nga Zëri progresiv dhe prointegra.ch Hilmi Gashi, Zvicër, 27 shkurt 2021 Në konferencën e sotme vjetore të Migrant*eve Socialdemokratë të PS Zvicër u...

17 SHKURTI HISTORIK: 39 vjetori i Lëvizjes për Republikë & 13 vjetori i Pavarësisë...

Me 17 shkurt 1982 u themelua Lëvizja për Republikë Shqiptare në ish RSFJ, ndërsa pas 26 viteve të veprimtarisë atdhetare revolucionare dhe asaj paqësore...

Varfëria nuk është krim

E drejta për mbështetje në situatë emergjente është një e drejtë themelore. Kjo është e garantuar edhe në kushtetutë dhe është në dispozicion të...

Kuzhina

  Në një konferencë për shtyp mbajtur më 6 Nëntor 2020, në Lindau të Kantonit të Cyrihut, u promovua djathë i ri me shije tradicionale...

Magjet muzeale, relikte me vlerë të trashëgimisë kombëtare 

  Gjatë udhëtimeve të mija nëpër muze dhe kullat shqiptare,përmes objektivit fiksova edhe disa nga magjet tona, që ruhen si relikte të së kaluarës, por...

Ylber Bibaj, kuzhinier i shquar në njërin nga restorantet më reprezentative të Cyrihut

Ky kuzhinier me prejardhje nga Ferizaj, që nga viti 2013 punon në Restorantin vegjetarian HILTL AG në Cyrih, që njihet si ndër më të...