Lazim Destani për takimin letrar ‘Azem Shkreli’

Në takimin letrar Azem Shkreli morën pjesë të ftuar të shumtë nga diaspora shqiptare dhe më gjerë. Ndër të pranishmit ishte edhe Lazim Destani i cili për këtë takim shkruan:
Takimi Letrar “Azem Shkreli”, që për çdo vit organizohet në Gjermani, u mbajt dje në hapësirat e Klubit Ekonomik të Dyzeldorfit. Ishte nder dhe kënaqësi pjesëmarrja në këtë manifestim ku ashtu si viteve të kaluara, për ta nderuar, për t’i dhënë bukurinë e për ta respektuar këtë ngjarje artistiko-letrare kishin ardhur shkrimtarë, historianë e studiues që punojnë e veprojnë në diasporë por sigurisht edhe nga trojet tona.
Paraqitjet e folësve në këtë manifestim nderuan dhe respektuan fjalën e shkruar shqipe dhe kolosin e saj, lirikun modern Azem Shkreli, i cili i dha aq shumë letërsisë dhe kombit tonë. Jam krenar që pata fatin të takohem shpesh e ta kem mik këtë njeri dhe veprimtar me vlera të larta.
Bukuri të veçantë kësaj ngjarje letrare i dha nderimi me çmime për poezinë më të mirë si dhe pikat muzikore me këngën e bukur shqipe.
Në takim mori pjesë edhe i biri i poetit, Valon Shkreli, i cili falemnderoi të pranishmit dhe foli më shumë rreth punës së babait të tij.