8 gjëra që nuk duhet ti postoni në rrjetet sociale

Ja disa këshilla se cfarë nuk preferohet të postoni në rrjetet sociale, sepse do të mund ta vinit veten në një rrezik aspak të paramenduar.

1.Biletat e aerplanit

Hakerë fare lehtë mund ti gjejnë të dhënat tuaja personale, duke përfshirë edhe ditën e kthimit.

  1. Kartat e kreditit

Duke I postuar ato online, mund të vijë edhe deri tek boshatisja e xhirollogarisë suaj.

3.Biletat e lotarisë

Hakerët mund ti skanojnë barkodet tuaja dhe ti vjedhin fitimet e juaja

4.Emailat e punës

Idetë e tuaja private mund ti bëni publike pa dashje dhe ato ti kopjojë ndonjëri nga konkurentët tuaj.

5.Certifikatat

Nuk është e preferueshme që dokumentet me të dhëna private të qarkullojnë në rrjetet sociale.

6.Postimi I fotove të fëmijëve

Kjo mund të vë në rrezik jetën e fëmijës tuaj.

  1. Foto të një nate të dehur me shoqëri

Po ta shoh këtë një punëdhënës I juaji potencial, kjo mund t’iu krijojë telashe.

8.Karikatura politike

Edhe kjo mund t’iu kushtojë me punë.