Festë për nder të 101 vjetorit të festës së Flamurit

nyonMë 24 nëntor 2013 , shoqata e shqiptarëve të Nionit me rrethin organizon festën e madhe për nderë të 101 vjetorit të pavarësisë së Shqipërisë me një program të larmishëm duke filluar me projektimin e filmit Kosovars/Kosovo Roland Meige ku në film janë dy protagonistë kryesor: një peshkatar i dhe një bukëpjekës që jetojnë në regjionit La Cote të kantonit Vaud .

Ky film i paraprinë debatit për problemin e integrimit të komunitetit shqiptar ku do marrin pjesë udhëheqja komunale për çështje sociale, edukimit dhe rinisë Zonja Stephanie Schmutz , Zotëri Roalnd Meige autori i filmit, përfaqësuesit e albinfo.ch  dhe  presidenti i shoqatës «SHIKO»  Zotëri Mentor Ilazi.

Shoqata Shiko gjatë këtij viti është duke realizuar projektin në fushën e parandalimit kundër diskriminimit duke i lënë hapsir shkëmbimeve ndërkulturore.

Projekti i shoqatës SHIKO ka gjetur përkrahje nga kantoni Vaud dhe strukturat e konfederatës si shërbimi i luftës kundër racizmit, shërbim i bashkangjitur në departamentin e drejtësisë të konfederatës

14h30 projection Kosovars/Kosovo dans la petite salle au sous-sol
15h00 débat dans la salle communale
15h45 apéritifs
16h30 début des festivités di 101ième anniversaire de l’indépendance de l’Albanie
16h45 folklore des élèves de l’école albanaise
17h30 place à la musique et aux danses albanaises

Pour l’Acane
Visar Qusaj