LULET E BREGDETIT

Lule nën hije palme

Në plazhin e Durrësit
Lule të purpurta
Nën hije palme
Anijeve që shkojnë
U dëshirojnë rrugë të mbarë
Anijeve që vijnë
U dëshirojnë mirëseardhje

Zambakët e Ranës së Hedhun

Zambakët te Rana e Hedhun
Zambakët e bardhë
Duan të afrohen
Të kryshyten nën valë

Lule në plazh

Lule e verdhë në plazh
Duron nxehtësinë e madhe të diellit
Digjet si shputat e këmbëve mbi rërën e valë
Sheh me mall valët e retë e bardha
Shijon përkëdhelje puhize e ere
Dhe petalet i bien
Sado lehtë po t’i prekësh