Kjo është përbërja e Kuvendit në bazë të votave të marra

Sipas rezultateve përfundimtare të cilat i ka shpallur KQZ ditën e enjte, partia fituese e zgjedhjeve të 6 tetorit ka dalur të jetë Lëvizja Vetëvendosje me 220 mijë e 811 vota, apo 26,159%.

Gjithmonë duke u bazuar në rezultatet përfundimtare, është bërë edhe ndarja e ulëseve në Kuvendin e Kosovës, që partive politike i takon në bazë të votive që ato kanë marrë nga qytetarët.

Sipas kësaj, fitojmë këtë përbërje:

Lëvizja Vetëvendosje do ti ketë 32 deputetë,

Lidhja Demokratike e Kosovës do ti ketë 29 deputetë,

Koalicioni AAK-PSD do ti ketë 14 deputetë,

Lista Serbe do ti ketë 10 deputetë,

VAKAT do ti ketë 2 deputetë,

KDTP do ti ketë 2 deputetë,

Partia Liberale Egjiptiane 1,

Nova Demokratska Stranka 1,

Partia e Ashkalinjëve për Integrim 1,

Inciativa e Re Demokratike e Kosovës 1,

Jedinstvena Goranska Partia 1 dhe

Partia Rome e Bashkuar e Kosovës 1.

NISMA-AKR-PD nuk kanë arritur ta kalojnë pragun zgjedhor dhe do të jenë jashtë Kuvendit në këtë legjislaturë.