12.1 C
Zurich
Thursday, October 21, 2021

AXHENDAT E PËRBASHKËTA KOMBËTARE TË KOSOVËS DHE SHQIPËRISË

  Nëse jemi më vetëkritik, duke apostrofuar të metat në mesin tonë, atëherë më lehtë do ta kemi t’i kuptojmë qëndrimet e diplomatëve të huaj....

Ata nuk ishin 14!

1. Ata nuk ishin 14! Ata ishin njerëz me emër dhe mbiemër. Ata u shkrinë gjatë arratisë me shpirt nëpër dhëmbë nga gjuhët e...

MEHMET PRISHTINA: ÇËSHTJA SHQIPTARE PA KOSOVËN ËSHTË E PAPLOTË

Ballkani Perendimor pjesërisht ndodhet me një këmbë në Evropë, pjesërisht në hartat e vjetra të gjeopolitikës sllave. Kosova dhe Shqipëria ende nuk po munden...

Enver Zhinopotoku: TRI DEKADA NGA SHEMBJA E “PERANDORISË SË KUQE” BRSS-së

Sot është data 19 gusht. Sot siç transmeton Radio Evropa e Lirë, është tridhjetë vjetori i shkatërrimit të shtetit të parë komunist në botë,...

KOSOVA DHE AFGANISTANI, OSE ABSURDITETI I KRAHASIMEVE!

 Askush nuk mund ta dijë me saktësi se kur mund të ndodhë tërheqja amerikane nga Kosova. Mirëpo është e sigurt ata nuk do të...

Enver Zhinopotoku: RAMUSH TAHIRI, NDËRTUES OPINIONESH PUBLIKE DHE INSTITUCIONESH SHTETËRORE

 Ramush Tahirin, intelektualin dhe politikologun e përmasave kombëtare, e njoha gati para gjysëm shekulli, në shtatorin e vitit 1975, kur 90% e atyre që...

Muze

Carfizzi apo Karfici, ngulim arbëresh ku të presin me shumë mirësi në familje e...

Cak i vizitave të mija në shoqërim me profesor Michele Greco, më 23 Gusht 2021, ishin tri ngulimet arbëreshe në provincën e Krotonës: Carfizzi...

Vina një qytezë arbëreshe, ku veshjet e grave shquhet me elemente arkaike  ilire

Në rrugëtimin tim të fundit në Kalabri dhe provincat tjera ( 21-25 Gusht 2021), për herë të parë vizitova 13 bashki, gjegjësisht katunde e...

Në Kukel, nderime poetit Mjedja, autorit të vargjeve profetike me vlera antologjike

  Ekipi i Platformës “Prointegra.ch”, në vazhdën e vizitave trojeve shqiptare bëri edhe një vizitë në Kukel të Bushatit të Shkodrës, meqë rasti vizitoi Qendrën...

Postimet e Fundit

Blerim Rrecaj: Kur vijnë mërgimtarët – poezi

Blerim Rrecaj LIRI E BARDHË Te Drini i Bardhë Rrjedhë mendimesh të bardha Fëmijët mbajnë në duar punimet Me duart që lëshojnë pëllumbat Për nder të Ditës së Çlirimit Me mbishkrimet: "Paqja...

Dy ditë në katundet arbëreshe, ku shqipja gjallëron në të folme e të shkruar...

Gjatë vizitave në katundet me traditë gjuhësore e kulturore: Frasnitë, Çifti ( Qivita), Shën Konstatini Arbëresh ( San Constatino Albanese) dhe Shënë Pali, patëm...

KONKURSI I DITURISË

Shkolla Shqipe - Zvicër KONKURSI  I  DITURISË Maj  2022 A ka gjë më të bukur? -  Kur i sheh këta fëmijë të cilët edhe pse kanë lindur...

Zgjedhja e Editorit

TANI EDHE NËSE NUK KENI SIMPTOMA: TESTOHUNI PAS PUSHIMEVE.

TANI EDHE NËSE NUK KENI SIMPTOMA: TESTOHUNI PAS PUSHIMEVE. Falas në të gjitha pikat e testimit Edhe nëse nuk keni simptoma, ju mund ta mbartni vetë koronavirusin...

Video ekspertësh mbi mitet e shpeshta të vaksinimit

Çdokush që aktualisht është i informuar për vaksinimin Covid-19 do të hasë gjithashtu në lajme të rreme për vaksinat. Specialistët e  vaksinimit të Entit Federal...

Kuzhina

  Në një konferencë për shtyp mbajtur më 6 Nëntor 2020, në Lindau të Kantonit të Cyrihut, u promovua djathë i ri me shije tradicionale...

Magjet muzeale, relikte me vlerë të trashëgimisë kombëtare 

  Gjatë udhëtimeve të mija nëpër muze dhe kullat shqiptare,përmes objektivit fiksova edhe disa nga magjet tona, që ruhen si relikte të së kaluarës, por...

Ylber Bibaj, kuzhinier i shquar në njërin nga restorantet më reprezentative të Cyrihut

Ky kuzhinier me prejardhje nga Ferizaj, që nga viti 2013 punon në Restorantin vegjetarian HILTL AG në Cyrih, që njihet si ndër më të...