Artisti Gazmend Freitag pjesëmarrës në ekspozitën virtuale të Vjenës

Edhe në kohë pandemie dhe kufizimeve të ndërmarra shkaku i masave të Covid-19, veprimtaria kulturore e artistike ka gjete rrugë të shprehjes edhe përmes mënyrës virtuale. Në ekspozitën artistike online të Vjenës, me veprat e tija artistike, ka marrë pjesë edhe piktori ynë Gazmend Freitag, i cili jeton dhe vepron në Linz të Austrisë .

Vlerësimi i ekspertëve mbi veprat artistike të Gazmend Freitag

Mund të ketë mendime të ndryshme nëse pas 50 vitete do të ketë akoma automobila. Mirëpo me siguri mund të thuhet që biçikleta si mjet i udhëtimit privat nuk do të humbasë rëndësinë e saj. Historia e biçikletës filloi rreth 200 vjet më parë kur zyrtari gjerman i pyjeve Karl von Drais paraqiti mjetin e tij të ecjes. Disa vjet më vonë, inxhinieri Joseph von Baader paraqiti timonin e tij me fiksime. Në vitet 1880, anglezi John Kemp Starley zhvilloi rrotën me zinxhir dhe që atëherë asgjë nuk ka ndryshuar në parimin e “biçikletës”. Falë shumë përmirësimeve në detaje, biçikleta gjithmonë ka mbetur moderne.

Vetëm e adhuruara mund të mbetet në modë. Varësia nga trendët e modës në shekullin e 20-të i ndryshoi shumë njerëzit. Moda është zakonisht jetëshkurtër,  e jashtëzakonshme në industrinë e veshjeve. Askush nuk dëshiron të humbasë trendin e fundit. Mbizotëron mendimi se modeli i fundit është gjithmonë më i miri. Por biçikleta e vjetër dhe mirë e hedh poshtë këtë konstatim. Ajo dëshmon se një pajisje praktike, shumëfunksionale mund të mbijetojë në shumë breza.

Veprat e shkëlqyera artistike të Gazmend Freitag të interesuarit munden gjithashtu ti blejnë. Për më shumë shihni edhe ueb faqen me veprat e tija artistike: https://www.gazmendfreitag.com/