18 C
Zurich
Tuesday, June 28, 2022

Elena Gjika e njohur si Dora d’Istria e përkthyer në shumë gjuhë të botës

Një ndër personalitetet e rëndësishme të kulturës shqiptaro-rumune është Elena Gjika, e njohur gjithandej po edhe në Zvicër si Dora d`Istria. Ajo kishte ardhur...

Intervistë e huazuar me veprimtaren dhe të burgosurën politike, Kadrie Gashi-Myrtaj

Kadrie Gashi i takon brezit të studenteve shqiptare, të cilat në vitin 1981 nuk kishin prioritet kryerjen sa më parë të studimeve, por fuqizimin...

Fjala përmbyllëse e librit “Skënder Ibishi – Liria nuk ka çmim”

Ky libri publicistik, siç thotë edhe recensuesi i tij, prof. Ahmet Qeriqi, është një vepër që hedh dritë mbi një periudhë të caktuar të...

Një epokë e madhe me njerëz të mëdhenj

Sevi Agolli Kur vendosa të punoj me redaktimin e librit “Skënder Ibishi - Liria nuk ka çmim”, të autorit Osman Osmani, teksa shfletoja materialin për...

Njeriu që bëri epokë

  Edhe pas leximeve të shumta letrare e historike dhe kuvendimeve me mendje të ndritura, prapë nuk i rashë saktë në fije dilemës jetësore: heronjtë...

Kujtojmë e nderojmë  Ismail Qemalin në103 vjetorin e kalimit në përjetësi

Sot në 103 vjetorin e kalimit në amshim të Qemal bej Vlorës, të njohur thjesht si Ismail Qemali (Vlorë, janar 1844 - Peruxhia, 24...