Opozita në Ballkan në këmbë

Ndërkohë që opozita ështtë ngritur në këmbë në Shqipëri duke kërkuar largimin e Ramës, paralelisht po protestohet edhe në Serbi dhe Mal të Zi.

Këto protesta të sotshme, kanë treguar rezistencën qytetare që po vjennë nga lodhja që pushtetarët kanë sjellë tëk populli me zhvillimet e fundit. Këto protesta të sotme, po tregojnë që qytetarëtt qenkan ata që po mundkan ta humbasin pushtetin dhe kontrollin që këta pushtetarë kanë mbi cdo gjë që i përket shtetit.

Në Mal të Zi qytetarët kanë dalë në protestë dhe këmbëngulin se demonstrimet përfaqësojnë një lëvizje të sinqertë qytetare pa ndonjë ndikim të huaj.

Ndërsa në Serbi protesta e kësaj të shtune u thirr nga një koalicion i 30 grupeve të opozitës, ku përfshihen parti politike dhe aktivistë. Ky është kurorëzimi i katër muaj tubimesh.