Mentor Thaqi: ZONJA E TRASHËGIMISË

(Prof. Edi Shukriu, post mortem)

Ah moj Okarina ime,

pse rrin ngrysur, e mërzitur?

Ah! Unë sot mbeta krejt jetime,

edhe “m´ëma” m´paska ikur!

Së´shtë fort larg kur iku t´Ata,

ai që m´mbrumi kur u treta,

sot dhe zonja e ecjeve t´gjata!

Por kujtesen ia ruan jeta!

Kur ndrroi jetë baca Shaqë,

te Prof. Edi´ gjeta ngushëllim,

shpirtit tim i duhej paqë,

pas dekadash në “burgim”!

Eh!Kjo zonja e fisnikërisë,

gjeologe me nâm dhe dije,

n´shpirt pat Tokën e Dardanisë,

që ruan Thesare Trashëgimie!

Fjalëpak, kurrë në krekosje,

e lavronte thellë nëntokën,

që kërcënohej me kanosje,

që t´mos na vrasin djajtë Epokën!

Dardania e ka për Nder,

që krenohet me emrin tënd,

shembëlltyren ta ruan përherë

të kalitun në Monument!

Aty ke muret e Ulpianës,

le të gdhendet “Saga” jote,

në Mes t´Prishtës e Tiranës,

Lapidari t´gjallnon ndër mote!

Mentor Thaqi

17 Kallnor 2023