LARGIMI I POETIT – kushtuar Xhevdet Bajrajt

LARGIMI I POETIT

(Xhevdet Bajrajt)

Në fillim të kësaj vere
Papritur u largua poeti
Si mysafir i kësaj bote
Shkoi për t’u kthyer
Për të mbetur edhe këtu
Sot dielli lotoi
E një pëllumb që ecte
U tremb dhe fluturoi
Nga një teshtimë në rrugë