Kuvendi i Kosovës sot diskuton për Luginën

Sot deptetët e Kuvendit të Kosovës do të mblidhen në një seancë të jashtëzakonshme ku do të diskutojnë për situatën aktuale të shqiptarëve në Preshevë, Medvegjë dhe Bujanoc. Kjo do të jetë e vetmja pikë e rendit të ditës që do të diskutohet në këtë seancë.

Një aspekt tjetër që do të diskutohet do të jetë edhe angazhimi I institucioneve të Republikës së Kosovës për të drejtat dhe vështirësitë e tyre.

Disa deputetë të Kuvendit të Kosovës para disa ditëve ishin në vizitë në këto vended he e panë nevojën e intervenimeve urgjente duke thënë se situate në vend nuk ishte aspak e mirë sidomos diskriminimi dhe shkelja e madhe që po I bëhet banorëve atje.