Covid-19: Kështu mbrohemi ne

E aktualizuar së fundi më 12 janar 2021

Situata aktuale

Lidhjet e mëposhtme ju çojnë në faqen kryesore zyrtare të Entit Federal për Shëndetësi të Zvicrës. Aty do të gjeni informacione mbi situatën aktuale në Zvicër dhe jashtë saj, FAQ, rekomandime për udhëtarët, për botën e punës dhe informacione për profesionistët e shëndetit.

Vaksinimi-Covid-19

Çfarë duhet të di për vaksinimin?

Vaksinimi

Dozat e vaksinimit mbërrijnë në Zvicër në faza. Prandaj vaksinimi i popullatës do të zgjasë me muaj. Njerëzit në rrezik të veçantë duhet të vaksinohen së pari. Kur dhe ku mund të vaksinoheni, mund ta mësoni nga autoritetet e kantonit tuaj – për shembull në faqen e internetit të kantonit. Vaksinimi Covid-19 është falas.

Vaksinimet në Zvicër janë vullnetare. Një obligim për vaksinim nuk paraparë.

Vaksinimi Kombëtar i Infoline Covid-19 (çdo ditë nga 6 në mëngjes deri në 11:00):
+41 58 377 88 92

Infrmacione gjithëpërfshirëse mbi masat mbrojtëse kundër koronavisrusit mund ti gjeni këtu: https://prointegra.ch/covid-19-03/

Përmes kësaj videoje gjeni mësoni informacione nëse jeni në shtëpi dhe i sëmurë me Korona? https://www.youtube.com/watch?v=zZmb6As0WLU&feature=youtu.be

Përmes kësaj videoje mund të njoftoheni mbi Udhëzimet për izolimin të COVID-19 https://www.youtube.com/watch?v=ECs8ZTrY_b8&feature=youtu.be