Filmi “Nënë Tereza dhe Unë” në kinematë e Zvicrrës

Filmi "Mother Teresa & Me", një prodhim zvicerano-indiano-anglez që tregon fillimet e Nënë Terezës në lagjet e varfra, po shfaqet në kinematë zvicerane. Produksioni...

Në kuadër të “Ditëve të Librit Arbëresh”, sot në Tiranë u promovua libri i...

( Apo: Arkipelagu arbëresh në veprën foto-prozë të Rexhep Rifatit) Kishte vite që Rexhepi po hartonte një Libër me titullin “Arbëreshët - fotosintezë e shpirtit...

Studiuesit e autorët arbëresh sollën në Tiranë, pos librash edhe kujtesën për dheun e...

Në ditën e parë të veprimtarisë kushtuar “Ditëve të Librit Arbëresh”, organizuar nga Qendra e Studimeve dhe Publikimeve për Arbëreshët (QSPA), që po zhvillohet...

Nëntori i rrugëtimit të Kombit

Festave kombëtare të shumta të nëntorit t‘iu shtohet edhe festa e bashkimit kombëtar… Muaji i nëntorit, vërtetë, është muaj i përpjekjeve dhe i krenarisë së...

AKADEMIK EMIL LAFE: VLERAT HISTORIKE TË KONGRESIT TË DREJTSHKRIMIT

Emil LAFE VLERAT HISTORIKE TË KONGRESIT TË DREJTSHKRIMIT Përkujtimi i 50-vjetorit të Kongresit të Drejtshkrimit, me solemnitetin e denjë për këtë ngjarje, ndërlidh kujtimet e së...
Violeta Allmuça, shkrimtare

Violeta Alimuça: Monografia “Aktivitetet letrare në Austri”, dokument me vlera

Fjala e Violeta Alimuçajt rreth librit të promovuar javën e kaluar në Vjenë. Publicisti Hazir Mehmeti, vjen me librin e ri monografik me rëndësi në...