Festivali “Kosovarja këndon ” nga mbrëmë triumfalisht shkeli në gjysmëshekullin e dytë!

  Tashmë edhe qyteti i Ferizajt njëri pas tjetrit po i shënon jubiletë e një renesance 50- vjeçare kulturore, derisa AKV “Kastrotët” shënoi 55 vjetorin...

Ismail Kadare shpallet qytetar nderi në Tetovë ( RMV)

Më 25.11.2022 shkrimtari i mirënjohur shqiptar Ismail Kadare shpallet qytetar nderi në Komunën e Tetovës. Mes tjerash ai u shpreh “Duhet të më besoni se...

Nëntori, muaji i rrugëtimit të kombit…

Nëntori, muaji i rrugëtimit të kombit… Shkruan: Sami ARIFI Rrugëtimi i kombit në muajin e vështirësisë, në muajin e dhembjes e të krenarisë!… Rrugëtimi i kombit muaji nëntor, i...

Vetëshfletim – 3 poezi nga Blerim Rrecaj

Vetëshfletim Pranë një xhami Të një lokali të mbyllur Mbrenda Në Stacionin Ndërurban Të Autobusëve Në Prishtinë Rrijnë ca libra të Adem Demaçit Njëri nga ta Duket se nga mërzia Po vetëshfletohet Dhe titullin e...

Vizatë profesor Francesco Altimarit në Universitetin e Kozencë që bënë punën e një akademie...

Gjatë vizitës sime të fundit me ekipin e platformës “prointegra” nga Zvicra më 11 Nëntor 2022 i bëmë një vizitë profesor Francesco Altimarit në...

Konferenca shkencore në Berna, krahas personaliteteve solli edhe “Vëllezërit Arbëresh”

Arsyeja pse këtë shkrim po e botoj me vonesë, ishte shkuarja ime në Tiranë për promovimin e librit tim, pasi të nesërmen e kësaj...