Blerim Rrecaj: PIKËZA MAGJIE PËRGJATË NJË SHËTIE

Melodi

Mes një gjelbërimi të harlisur ditëmaji
Dal e ec
Melodi e bukur gjinkallash e zogjsh
Më bën shoqëri
Se kush këndon për tokë
Se kush këndon për qiell

Puthje

Petalet e purpurta
Të luleve të pemëve
Janë puthur me bletë

Pupëlbardhë

Një pupël zogu
Kapur për fije teli të rrethojës
I lutet erës të fryej më shumë
Për t’u bashkuar me retë

Reja dallëndyshe

Kjo re që pasqyron
Një shpirt të bardhë dallëndysheje
Pret aeroplanin litarbardhë
Për ta tërheq

Ara me misër të stërtharë

Në arën e pakorrur
Fare pranë vargut të shumëkatësheve
Dhe hekurudhës
Bien e ngrihen pëllumba
Si në një liqen të artë

Pranë një luleje

Ulem pranë kësaj luleje
Ngjyrë portokallkuqe
Që i ngjan lulëkuqes

Qarkullim

Një treni të rrallë
Përmbi binarë
Vije nga Prishtina
Dhe në Fushë Kosovë
Ec ngadalë-ngadalë
Sidoqoftë
I urojmë rrugë të mbarë