Serbia kriminale po e ndihmon luftën kriminale të Rusisë me mercenarë serbë në Ukrainë…

Rusia dhe Serbia kanë qenë historikisht, janë, dhe me këtë mentalitet që kanë mbetën agresor hegjemonistë kundër lirisë së popujve liridashës në Evropë e më gjerë…

Nga Sami ARIFI

-Federata ruse agresore kriminale për t’i vuar hegjemoninë Ukrainës, ajo po bombardon me aeroplana luftarak dhe po granaton me raketa në ndërtesat e ukrainasëve dume mos kursyer as pleq, gra e fëmijë për të vu nënë hegjemonin e saj shtetin e pavarur ukrainas.

-Populli liridashës i Ukrainës po qëndron heroikisht përballë këtyre furtunave të shtetit kriminal rus për të mbrojtur dinjitetin kombëtar, lirinë dhe pavarësinë e shtetit të tyre…

-Federata ruse e tërbuar po mundohet përmes kërcnimeve në raketimin e reakrorëve bërthamor ta frikësoi Evropën që mos të guxojë t’i vej asaj (Rusisë) sanksione, mos të guxojë t’i ndihmoi në luftën e drejtë ukrainasëve…

-Ukraina përmes institucioneve legale të saj i bëri dhe po i bën thirrje NATO-së, SHBA-ve dhe BE-së për ndërhyrje kundër Rusisë në Ukrainë në ndalimin e fluturimit të aeroplanave luftarak bombardues rus mbi hapësirën ajrore të ukrainasëve për ta ndihmuar Ukrainën në mënyrë të drejtpërdrejt, sepse ndihma në mënyrën indirekte ndaj agresionit kriminal rus është e pamjaftuar për Ukrainën…

-Legjitimiteti i NATO-së, SHBA-ve dhe BE-së për ndërhyrje është i plotë dhe i drejtë ligjësisht, meqë kanë ftesë nga institucionet legale të shtetit ukrainas për ndërhyrje…

-Poqese pushtohet Ukraina nga hegjemonia ruse, nuk do koment se NATO menjëher do të ballafaqohet me federatën ruse në luftë drejtëpërsëdrejti me atë (Rusinë), meqë ajo haptazi po tenton që përmes luftës, me dhunë, pa dëshirën e këtyre shteteve, t’i kthej shtetet e ish-bllokut të Varshavës nën hegjemoninë e saj…

-Serbia kriminale e katër luftërave në ish-Jugosllavi ka dyfishuar fluturimet për në federatën ruse duke ia lehtësuar sanksionet që ia bënë vendet demokratike Rusisë, por edhe duke dërguar mercenarë serbë përkrah Rusisë kriminale, kundër popullit liridashës të Ukrainës…

-Serbia më parë edhe tani po furnizohet me armë nga federata ruse për të destabilizuar Ballkanin Perëndimor…

-Prandaj, kjo Serbi destruktive edhe tani i’ju nda vendeve demokratike për t’i vuar sanksionet Rusisë hegjemoniste për luftën në Ukrainë, madje duke e ndihmuar atë meqë edhe vetë është e tillë, prandaj si e tillë Serbisë duhet nga vendet demokratike t’i vehen sanksione të paktën ndalimin e fluturimeve në hapësirën ajrore mbi vendet demokratike. Këtë ndalim të fluturimeve të Serbisë mbi hapësirënë e vendeve demokratike mund ta bëjnë NATO, SHBA-ja dhe BE-ja…

-Dallimi i protestuesëve në Serbi dhe në Rusi për agresionin shovenist kriminal rus është i dukshëm, sepse të paktën në Rusi nga një pjesë e popullit rus ka protesta kundër luftës krikinale që po bën Putini në Ukrainë, ndërsa në Serbi bëhen protesta në shenj përkrahje të agresionit të luftës kriminale shoveniste ruse në Ukrainë…

-Faktori shqiptar, o sot o kurrë, t’i kordinojë radhët në mes veti dhe me ndërkombëtarët për t’u futur si pjesë përbërse në institucionet ndërkombëtare përmes SHBA-ve, për t’u bërë pjesë përbërse e institucioneve ndërkombëtare në mënyrë që të kemi mbrojtjen e sigurtë nga shteti kriminal serb…