Amësia dhe dhuna strukturore në vendin e punës

Koha para dhe pas lindjes, për shumë gra shpesh çon në dhunë strukturore, siç janë largimet nga puna. Katër eksperte do të hedhin dritë në anët e ndryshme të kësaj forme të dhunës së fshehur. Biseda do të transmetohet drejtpërdrejtë në internet në kanali Youtube të Unia.

EKdM (Komisioni Federativ Nëna Jote) dhe sindikata Unia e luftojnë këtë dukuri dhe për një trajtim të drejtë të nënave në vendin e punës.

Kur:  enjten, më 26 nëntor 2020, në ora 20:00
Ku: transmetim i drejtpërdrejtë në Youtube https://youtu.be/KO-O5MMrgLY

Gazetarja Sibylle Hartmann bashkëbisedon me:

  • Natalie Urwyler, mjeke
  • Deborah Bühlmann, juriste dhe kryetare e «Bewahrt.org»
  • Christin Tlach, Mami dhe ndërmarrëse, EKdM
  • Aude Spang, sekretare nacionale për barazi në Sinidkatën Unia