54 vjetori i gjimnazit ” LUIGJ GURAKUQI” në qytetin e Klinës

Sot gjimnazi i “Luigj Gurakuqi” ne Kline ka 54 vjetorin, 54 vite ne kerkime te dijes, te gjuhes, lirise dhe formesimit kombetare!

Ardian Rexhepi, profesori i kësaj shkolle ka ndarë një shkresë për lexuesit tanë.

Kujtojme me respektin me te madhe te gjithe ata profesor dhe nxenes, qe me shume veshtiresi ne kohe te okupimit, ne kohe te demostratave, ne kohe te helmimve neper shkolla, nuk u zbrapsen per asnje moment, por perkunder gjithe ketyre veshtiresive, ata vazhduan luften per ti mbajtur gjalle vatrat e dijes, dhe duke nxjerre kuadra te fuqishem qe me vone do ti benin ndere vendit!

Sot, me 20 prill ne 54 vjetorin e shtepise me te madhe te dijes qe ka qyteti i Klines, kujtojme te gjithe ata nxenes dhe mesimdhenes qe rane per atedheun ne luften 1998/99, qofte gjaku i tyre themel per brezat e ardhshem!
Prandaj, URIME per te gjithe nxenesit e shkolles tone, prinderit, juve klinas dhe profesor dita e shkolles tone!
Urojme qe gjeneratat ne vazhdim te ndihen krenare me kete institucion te dijes po aq sa ne dhe gjeneratat e kaluara!
Deshira ime eshte te te shohe me mire, ashtu siq e meriton shkolla jone…!”