Sonte në Spixana ( Spezzano Albanese) të Kalabrisë – “Miss Arbëresha 2020”  

 

Në këtë edicion të XVI- tin me radhë, marrin pjesë me dhjetëra vajza, të veshura me kostume tradicionale arbëreshe nga lokalitetet e Kalabrisë, Sicilisë dhe provincave tjera në Jug të Italisë, për të  demonstruar bukurinë dhe identitetin e tyre arbëror.- Ky edicion organizohet në përputhje me të legjislacionin anti COVID-19, ndaj edhe kësaj hapje kulturore arbëreshe i dëshirojmë shumë suksese!

Nga Rexhep Rifati

Sonte, e premte më 4 shtator 2020 në qytezën Spexana ( it.Spezzano Albanese)  në sallën e teatrit bashkiak “V. Pesce”, do të mbahet konkursi kombëtar për kostumet italo – shqiptare, gjegjësisht arbëreshe.  Këshilli organizativ ka përcaktuar kushtet në përputhje të plotë me rregullat anti-covid 19.

Edhe gjatë këtij edicioni, të XVI me radhë do të defilojnë zonjushat Arbëreshe me gjithë sharmin, bukurinë dhe identitetin e tyre etnik. Kjo është një ngjarje  kombëtare mbi kostumet italo-shqiptare, që do të zhvillohet në përputhje të plotë me legjislacionin anti-covid19, dhe për këtë arsye organizatorët ma herët kanë zhvilluar një fushatë  regjistrimi për të përcaktuar më mirë kushtet e organizative të këtij evenimenti kulturor, që do të të mbahet në lokalitetine  bukur arbëresh Spixano (Spezzano Albanese), sonte duke filluar nga ora 20.30.

Emërimi përfaqëson skenën finale të edicionit të dytë të ” Arbëria Festival Internazionale della Culture Arbëreshë “, e promovuar në kuadër të projektit ” Spixana: Kultura Arbëreshë dhe Summer Sere d ‘ Estate ” të sponsorizuar nga Bashkia Spezzano Albanese dhe bashkëfinancuar nga Calabria PAC Rajoni 2014-2020 Aksioni 1.3.

Në edicionin e kaluar ishte Ilenia Colloca di Frascineto e cila u kurorëzua si mbretëreshë e botës arbëreshe. Këtë vit organizata e kuruar nga shoqata Ahì Nama, kryesuar nga Savio Montone, në bashkëpunim me departamentin e turizmit, shfaqjes, marketingut, komunikimit të Komunës së Spezzano Albanese, e udhëhequr nga Maria Galizia, ka përgatit me shumë përkushtim të festojë edicionin e tretë të konkursit në mënyrën më të mirë të mundshme, pavarësisht kohës emergjente në të cilën jetojmë, duke vazhduar traditën për një ngjarje të madhe shfaqje, bukurie dhe identiteti. Siç mësojmë për këtë edicion Miss Arbëreshe, organizatori ka shpik titullin konkursin me çmimin e ri: Miss Arbëreshe Sociale.

Ndaj edhe, vajza që do të marrë më shumë pëlqime ditën e premte 4 Shtator 2020, në orën 12:00 do të fitojë çmimin. Suksese te gjithave dhe votime te mbara!  Për ata që duan të kenë informacion ose të marrin pjesë www.missarbereshe.it 

-info@missarbereshe.it-or 392.6307787-328.1771089

MISS ARBERESHE 2020.

Il concorso nazionale sui costumi italo – albanesi si terrà a Spezzano Albanese venerdì 4 settembre. Partita la macchina organizzativa per consentire il pieno rispetto delle normative anti covid 19

Miss Arbereshe ritorna con tutto il suo fascino ed il carico identitario. L’evento rassegna nazionale sui costumi italo – albanesi si farà anche per l’edizione 2020, nel pieno rispetto della normativa anti covid19, e per questo gli organizzatori hanno lanciato da subito la campagna di iscrizioni per determinare al meglio le questioni organizzative dell’evento che si terrà a Spezzano Albanese, presso il teatro comunale “V. Pesce” il 4 settembre a partire dalle ore 20.30.

L’appuntamento rappresenta la tappa conclusiva della seconda edizione di “Arbëria Festival Internazionale della Cultura Arbëreshë”, promosso nell’ambito del progetto “Spixana: Cultura Arbëreshë e Sere d’Estate” patrocinato dal Comune di Spezzano Albanese e cofinanziato dalla Regione Calabria PAC 2014-2020 Azione 1.3.

Nella passata edizione fu Ilenia Colloca di Frascineto ad essere incoronata come regina del mondo arbereshe. Quest’anno l’organizzazione curata dall’associazione Ahì Namà, presieduta da Savio Montone, in collaborazione con l’assessorato al turismo , spettacolo, marketing, comunicazione del Comune di Spezzano Albanese, guidato dall’assessore Maria Galizia, si prepara a celebrare la XVI edizione del concorso nel miglior modo possibile, nonostante il tempo di emergenza in cui viviamo, continuando nel solco della tradizione per un grande evento di spettacolo, bellezza e identità. Per coloro che volessero avere informazioni o partecipare www.missarbereshe.it – info@missarbereshe.it – oppure 392.6307787 – 328.1771089