Shtëpia e Bardhë bënë thirrje për normalizim

A view of the North Portico of the White House, Wednesday June 14, 2017 in Washington D.C. (Official White House Photo by Joyce N. Boghosian)

Pas zhvillimeve të fundit që ndodhën në Këshillin e Sigurimit të OKB-së, ka reaguar Shtëbia e Bardhë në Amerikë. Në reagimin e saj është thënë që tëë dzja vendet edhe Kosova, por edhe Serbia duhet të lënë mënjanë inatet dhe retorikën ekstremiste dhe të punojnë për një marrëveshje që përqendrohet në njohjen reciproke mes tyre.

Kjo deklaratë e Shtëpisë së Bardhë, ka ardhur në prag të përfundimit të bombardimeve të NATO-s në Kosovë, për të ndaluar gjenocidin serb që po bëhej ndaj shqiptarëve, nga forcat kriminele serbe.

Tutje në këtë deklaratë u tha se Prishtina dhe Beogradi duhet të dyfishojnë përpjekjet për të punuar drejt një marrëveshje gjithëpërfshirëse për të përqendruar në njohjen reciproke dhe të heqin menjëherë pengesat drejt përparimit.

Dialogun në mes të dzja vendeve e kanë parë si të vetmen mënzrë për normalizimin e marrëdhënieve prandaj dhe kanë bërë thirrje që një gjë e tillë të ketë përqendrimin më të madh të krerëve të të dyja vendeve.