Shtatë shenja të hershme paralajmëruese të kancerit të prostatës

Ngjyra dhe shpeshtësia e urinës suaj është një sinjal i rëndësishëm për shëndetin tuaj.

Urina normale dhe e shëndetshme zakonisht ka një ngjyrë të zbehtë ose transparente, dhe shumica e njerëzve urinojnë rreth gjashtë deri në shtatë herë gjatë një periudhe 24-orëshe, në varësi të sasisë së lëngshme të konsumuar.

Nëse ajo që është normale për ju ndryshon papritur, për shembull urina juaj merr një ngjyrë tjetër, kjo mund të sinjalizojë kancerin e prostatës.

Kanceri i prostatës është një kancer që shfaqet në gjëndrën e prostatës, gjendet në bazën e fshikëzës dhe gjendet vetëm te meshkujt. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme t’i kushtoni vëmendje zakoneve të urinimit kur kërkoni shenja të hershme paralajmëruese.

Lexo po ashtu:
Zakoni i tualetit që mund të tregoj se keni kancer të prostatës
Zakoni i tualetit që mund të tregoj se keni kancer të prostatës
John Hopkins Medicine shpjegoi: “Truri sinjalizon muskujt e fshikëzës që të shtrëngohen, gjë që shtrydh urinën nga fshikëza. Në të njëjtën kohë, truri sinjalizon muskujt e sfinkterit që të relaksohen për të lënë urinën të dalë nga fshikëza përmes uretrës. Kur të gjitha sinjalet ndodhin në rendin e duhur, ndodh urinimi normal”.

Megjithatë, kur ka një avari ose një tumor, funksionet normale pushojnë së ekzistuari dhe kjo ndikon drejtpërdrejt në zakonet e urinimit të një burri.

Simptomat e hershme të kancerit të prostatës që ndikojnë në urinën tuaj
Sipas NHS, këto shenja përfshijnë:

Nevojë për urinim më shpesh, sidomos gjatë natës
Nevojë për të nxituar në tualet
Vështirësi në fillimin e urinimit
Sforcim ose zgjatje e gjatë urinimit
Rrjedhje e dobët
Ndjenja se fshikëza juaj nuk është zbrazur plotësisht
Gjak në urinë ose gjak në spermë.
Lexo po ashtu:
Gjashtë simptomat urinare të lidhura me kancerin e prostatës
Gjashtë simptomat urinare të lidhura me kancerin e prostatës
Është e rëndësishme të theksohet se shumë nga këto simptoma nuk do të thotë se një person ka kancer të prostatës . Ndërsa meshkujt rriten, prostata e tyre bëhet më e madhe në madhësi.

Nëse jeni të shqetësuar për zakonet e pazakonta të tualetit, është e domosdoshme të flisni me mjekun tuaj të përgjithshëm për shkakun e mundshëm dhe trajtimin më të mirë. /Telegrafi/