Shpërblehen 12 ansamble muzikore dhe 3 ansamble skenike

Pasvdekjes , me një libër do të nderohet edhe familja e Lulzim Saliqunit, valltarit të shkëlqyeshëm dhe ish kryetarit të Ansamblit “Arbëresha”

Ato që i kanë dhënë jetë e shpirt qenies sonë kulturore në mërgatën e madhe shqiptare në Zvicër, janë sidomos ansamblet muzikore e skenike, që me vite të tëra po zhvillojnë një aktivitet të pandërprerë vullnetar, duke e bërë jetën tonë shumë më relaksuese. Ndaj edhe duke u shpreh mirënjohje edhe publikisht , që të gjitha ansambleve dhe grupeve artistike, që janë edhe pjesë e librit tim , do ti shpërblej me librin tim të posa botuar: “Shqiptarët në Zvicër- 1001 pamje”.

1)    “Arbëresha” Sirnah (Sirnach)
2)    “Dardania” (Winterthur)
3)    “Dielli”  (Amriswil)
4)    Drita – Krojclingen (Kreuzlingen)
5)     “Gëzuar” (Gjenevë)
6)    “Ilirët” (Lozanë)
7)    „Mërgimi“ Nojshatel (Neuchatel)
8)    “Medvegja” (Fully,)
9)     “Sharri” (Romanshorn)
10) “Shota” (Aarau )
11) “Teuta” (Lozanë)
12) “Vatra” (Bylah)

1)    Teatri  “Aleksandër Moisiu”, nga aktore e regjisore Liri Lush
2)    Grupi “Aktrimi” nga Cyrihu, me regjisorRamadan Morinën
3)    Teatri “Kurora”, Nyon, nga aktori e regjisor  Visar Qusaj,

Pasvdekjes , me një libër do të nderohet edhe familja e Lulzim Saliqunit, valltarit të shkëlqyeshëm dhe ish kryetarit të Ansamblit “Arbëresha”

Nga autori i i librit , Rexhep Rifati