Serbia s’mund të hajë me dy lugë në të njëjtën kohë

Presidenti nacionalist serb, Aleksander Vuçiç, këshilltar i parë për informim i ish-presidentit Millosheviq, duhet menjëherë të ndalojë mbajtjen nën gënjeshtra të pakicës serbe në veri të Kosovës.

 Nga Mirishahe Limani Hiler

Serbia duhet të çlirohet nga Kosova dhe sigurisht që duhet të evoluojë. Ëndrra e Serbisë së Madhe është varrosur që nga të shtënat e para në Slloveni dhe granatat e fundit në Kosovë!

Serbia duhet të ndryshojë kushtetutën e saj njëherë e përgjithmonë.

Luajtja e rolit të viktimës nga Serbia, “është parë tashmë” (déjà-vu).

“Të hahet në të gjitha grazhdet” – bëhet e komplikuar për të.

 

Politika serbe duhet të zgjedhë midis Rusisë dhe BE -së në mënyrë që të ndryshojë veten dhe të ndihmojë njerëzit e saj.

Duke kaluar këtë periudhë të veçantë me pandeminë, ne kujtojmë se Vuçiq u kishte bërë thirrje Vladimir Putinit dhe Xi Jinping që të merrnin donacione për vaksinat.

Serbia është vendi i parë në Evropë që zgjodhi vaksinën kineze dhe e zemëruar kritikon mungesën e ndihmës evropiane.

Kur Jinping kishte dërguar aeroplanë me vaksinat, Vuçiq nga ana e tij falënderoi me gjithë zemër “vëllezërit kinezë”.

Pa qeshur, automatikisht këto falënderime “vëllazërore” më kujtuan diktatorin komunist shqiptar Enver Hoxha. /Mirishahe Limani Hiler/