Pikëtakim me shkrimtaren me origjinë nga Kosova në Turqi, Semra Atasoy

Zonja Semra është me origjinë nga Muhaxhirët e Sanxhakut të Nishit nga babai Bacali kurse nga nëna Malok. Familja e saj është shpërngulur nga Kosova në Bafra në fshatin Osmanbeylik.

-Gjyshja ime gjithmonë me një mallëngjim tregonte për vendet e saj të lindjes dhe mësova se disa nga rrënjët e mia janë nga Kosova- Prishtina, unë vizitova sot Qendrën e Kulturore të Kosovës të Ministrisë së Diasporës së Kosovës. Me zotëri Qamilin biseduam për historinë e shpërnguljeve të të parëve tanë dhe lidhjet kulturore…

Dhe unë i dhashë librat e mi si dhuratë. Gjithashtu Z. Qamil më dhuroi librin e tij që ka përkthyer që flet për shpërnguljet.

Turqia dhe Ballkani. Sikur mos të shkruaj unë kush të shkruaj jeta është një roman i madh.

(Autori i librit “Shqiptarët e Harruar në