PD Dr.med.Florim Cuculi, para Rrjetit të Bizneseve në Luzern foli rreth covidit dhe vaksinës

Afaristët që veprojnë në kuadër të Rrjetit të Bizneseve Shqiptare në Zvicrën Qendrore, që nga themelimi merren me trajtimin dhe shqyrtimin e temave jo vetëm në kuadër të fushëveprimit të tyre por edhe me tema të tjera që ndërlidhen me fusha të tjera me interes.  për anëtarësinë e gjerë.  Në këtë kuadër Rrjeti i Bizneseve në Luzern, të premten mbrëma, më 17 Shtator 2021 organizoi një bashkëbisedim nga fusha e shëndetësisë me kardiologun e njohur shqiptar, PD Dr.med.Florim Cuculi, një nga drejtuesit e Klinikës së Kardiologjisë në spitalin e Lucernit, meq rast temë trajtimi ishte covidi dhe vaksinimi

 Më gjerësisht rreth kësaj teme njoftimi i vet Rrjetit të Bizneseve Shqiptare në Zvicrën Qendrore:

Në mbrëmjen e së Premtes 17 Shtator 2021 në Luzern, Rrjeti i Bizneseve Shqiptare në Zvicrën Qendrore pati nderin të ketë mysafir Kardiologun tashmë shumë të njohur për opinionin Dr. Florim Cucullin, njëkohësisht edhe kryetar i shoqatës së mjekëve, që diskutuan rreth temës aktuale të situatës së Covidit dhe rëndësia e vaksinimit.

Dr.Cuculli njëherë shkurtimisht foli për rrugëtimin e karrierës së tij dhe pas tregojë rreth Covidit, sëmundjet apo pasojat e saj, duke potencuar qartë se duhet të merret me shumë seriozitet kjo sëmundje dhe të ndiqen rregullisht masat e duhura pa marrë parasysh me apo pa vaksinim nuk duhet aspak të nënvlerësohet.

Dr.Cuculli në pjesën e dytë diskutoi rreth vaksinimit dhe rëndësisë së tij . Shpjegoi se sa parandaluese është , a është e dëmshme, sa ndikon në aspektin e zemrës dhe deri tek sëmundja, vështirësitë dhe deri tek mbushja e spitaleve.

Kuptohet që pas radhiteshin pyetjet një nga një edhe pse tashmë shumica e afaristëve brenda Rrjetit janë të vaksinuar, por ishte e qartë që ekzistojnë shumë pyetje në veçanti në rrjetet sociale që ka tollovitur mendjen e lirë të qytetarit.

Dr. Florim Cuculli ka vazhduar rregullisht duke thirrur qartë opinionin që të vaksinohen sepse e kemi si alternativ të vetme për momentin që mundet të parandaloj përhapjen e këtij virusi. Kësaj thirrje i bashkëngjitet edhe Rrjeti i Bizneseve Shqiptare në Zvicrën Qendrore që fton të gjithë afaristët të marrin me shumë seriozitet sugjerimet e mjekëve të tyre dhe mos të nënvlerësojnë situatën, por të ndajnë kohë për shëndetin e tyre.

Rrjeti i Bizneseve Shqiptare në Zvicrën Qendrore u dëshiron shumë shëndet të gjithë afaristëve kudo që janë e në veçanti në Zvicër, me shpresën që do të përfundoj e gjithë kjo dhe të fillojnë të vazhdojnë biznesin e tyre të lirë, sepse janë të rëndësishme për botën ekonomike e në veçanti për ekonomin shqiptare. Njëkohësisht me këtë rast ndajmë dhimbjen dhe i ngushëllojmë të gjithë ato që kanë humbur të dashurit e tyre nga kjo fatkeqësi epidemike.

Me shëndet dhe respekt për Rrjetin e Bizneseve Shqiptare në Zvicrën Qendrore

Kryetari Florim Useini