Nëntori i rrugëtimit të Kombit

Festave kombëtare të shumta të nëntorit t‘iu shtohet edhe festa e bashkimit kombëtar…

Shkruan: Muhabi Neziri

Muaji i nëntorit, vërtetë, është muaj i përpjekjeve dhe i krenarisë së mbarë popullit shqiptar, urojmë që po në këtë muaj të shtohet edhe festa e madhe e bashkimit kombëtar…

-Që nga arbëri në krye me kryeheroin tonë Gjergj Kastrioti-Skënderbe kemi Nëntorin e Parë, ngritjen e flamurit kombëtar në Krujë, më 28 Nëntor 1443…

-Më 14 deri më 22 Nëntor kemi mbajtjen e Kongresit për Alfabetin Shqip në Manastir…

-Më 28 Nëntor 1912 kemi Shpalljen e Pavarësisë së Shqipërisë nga populli liridashës nën udhheqjen e diplomatit dhe kryetrimit Ismail Qemalit…

-Hapja e mediumit informativ publik të Radio Tiranës u bë më 28 Nëntor të vitit 1938…

-Më 28-29 Nëntor të vitit 1944 u bë ngadhnjimi i Shqipërisë mbi Nazi-Fashizmin…

-Demonstratat, kundër pushtetit serbo-jugosllav, për avansimin e drejtave kombëtare u bënë në Prishtin më 27 Nëntor të vitit 1968…

-Po në këtë datë më 28 Nëntor të vitit 1955 është Datëlindja e Komandantit Legjendar të UÇK-së, Adem Jasharit…

-Më 28 Nëntor të vitit 1997 ëdhtë paraqitja e parë publike në Kosovë e UÇK-së…

-Këtyre Festave të shumta të Nëntorir urojmë t‘i gëzohet së shpejti populli shqiptar edhe me Festën e Madhe të Bashkimit Kombëtar…Gëzuar për mbarë kombin shqiptar Festat e Nëntorit…